Ingredientai
- Moliūgai 250 g minkštimo
- Miltai 3 st.
- Cukrus 100 g
- Pienas 100 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai
- Sviestas 2 valg. š.
- Razinos 2 valg. š.
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
- Mielės 30 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu.
2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
3. Likusius miltus sumaišykite su cukrumi, supilkite mieles, sudėkite moliūgų košę ir išmaišykite. Maišydami įdėkite du trynius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, razinas, migdolus. Tešlą minkykite, kol nebelips prie rankų. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje.
4. Pakilusią tešlą sudėkite į skardą, viršų aptepkite su šaukštu vandens išplaktu tryniu ir 190ºC karštumo orkaitėje kepkite 1 val.