Ingredientai
- Pienas 250 ml tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Cukrus 1 st. trečdalis - tešlai
- Mielės 40 g tešlai
- Miltai 500 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Džemas 250 g aviečių - įdarui
Kaip gaminti
- Pieną pašildykite ir gilesniame dubenėlyje išmaišykite su 50 g lydyto sviesto ir šaukštu cukraus.
- Į paruoštą masę suberkite trupintas mieles ir gerai išmaišykite.
- Indą su mielėmis uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pastatykite šiltai apie 15 minučių, kol pakils
- Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę, supilkite mieles, berkite žiupsnį druskos ir likusį cukrų, įmaišykite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
- Uždengusi palaikykite apie 30 min., kol pakils. Iškočiokite, aptepkite uogiene, suvyniokite ir palikite šiltoje vietoje kilti 15–20 min.
- Karščiui atsparioje skardoje pyragą kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Iškeptą apliekite likusiu lydytu sviestu, atvėsinkite ir tiekite su vaniliniu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita