Ingredientai
- Miltai 500 g
- Cukrus 75 g ir dar 2 valg. šaukšt. sirupui
- Mielės 10 g sausų
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pienas 200 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 70 g
- Marcipano masė 150 g
- Džiovintos uogos 80 g spanguolių, vyšnių, serbentų
- Apelsinai 1 vnt. išspaustos sultys; sirupui
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite su cukrumi, mielėmis ir druska į didelį dubenį. Pieną pašildykite. Kiaušinius lengvai išplakite.
2. Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną, kiaušinius ir sudėkite minkštą sviestą. Maišykite, kol tešla taps lipni.
3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkykite tešlą, kol ji taps tąsi, glotni ir minkšta – apie 10 minučių.
4. Gerai išminkytą tešlą sudėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite šiltoje vietoje. Palikite tešlą maždaug 1,5–2 valandoms, kol ji padvigubės.
5. Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir dar kartą išminkykite. Po truputį berkite uogas ir stambiai tarkuotą marcipaną, vėl minkykite, kad uogos tolygiai pasiskirstytų. Kai subersite visas uogas ir sudėsite marcipaną, tešlą vėl dėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite dar maždaug 1,5 valandos, kad ji pakiltų.
6. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį šiek tiek paminkykite ir suformuokite rutuliuką.
7. Pailgą kepimo formą gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite tešlos rutuliukus į eilę po du, vieną šalia kito. Uždenkite maistine plėvele ir palikite dar valandai, kad pakiltų.
8. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35 minutes.
9. Dar karštą pyragą aptepkite apelsinų sirupu, kurį paruoškite į prikaistuvį supylę apelsinų sultis ir cukrų. Mišinį kaitinkite tol, kol sirupas taps tirštas.