Ingredientai
- Bulvės 250 g
- Kefyras 200 ml arba rūgpienis
- Miežiniai miltai: 300-400 ml 300 ml
- Druska 2 arbat. š.
- Linų sėmenys 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite su lupenomis, dar karštas nulupkite, sugrūskite ir palikite dubenyje, kad atvėstų.
2. Supilkite kefyrą arba rūgpienį, miltus, druską, sėmenis ir suminkykite.
3. Padalykite tešlą per pusę ir skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, iškočiokite du maždaug 1 cm storio papločius.
4. Juos aptepkite kefyru ir tankiai šakute subadykite. Ant vidurinių grotelių 18–20 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita