Ingredientai
- Miltai 500 g
- Mielės 2 arbat. š. sausos
- Migdolai 100 g
- Pienas 500 ml
- Sviestas 60 g ir gabalėlis kepimo formai patepti
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Cukrus 60 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, ataušinkite ir 2-3 kartus pamaišykite.
2. Likusiame piene (50 ml) išbrinkinkite mieles. Įpilkite migdolų pieną ir išmaišykite.
3. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su 100 g miltų.
4. Pusę likusių miltų suberkite į migdolinę masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir išmaišykite.
5. Suberkite likusius miltus, užminkykite tešlą, padėkite ant pabarstyto miltais paviršiaus ir minkykite apie 6 min. Tešla turi būti glotni ir šiek tiek lipni. Padėkite į didelį dubenį, uždenkite ir palikite 2 val.
6. Ištepkite sviestu 2 kepimo formas. Tešlą padalinkite į 2 dalis, sudėkite į formas, uždenkite ir palikite 1,5 val. Išlydytu sviestu ištepkite tešlos paviršių ir kepkite apie 30-40 min. 190 °C temperatūros orkaitėje.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Nina Balinsienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita