Ingredientai
- Migdolų miltai 220 g 100 g tešlai ir 120 g įdarui
- Miltai 120 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Rudasis cukrus 200 g nerafinuoto rudojo; 80 g tešlai ir 120 g įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. tešla
- Vanduo 1 valg. š. šalto; tešlai
- Druska 1 žiupsnelis nemažas; tešlai
- Rabarbarai 100 g šviežių; įdarui
- Abrikosai 7 vnt. švieži, vidutiniai; įdarui
- Grietinėlė 50 g įdarui
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų ir paprastus miltus, cukrų ir druską. Suberkite šiuos ingredientus į elektrinį maišytuvą, sudėkite kubeliais susmulkintą sviestą ir labai trumpam įjunkite kombainą – tegul iš ingredientų susiformuoja drėgni trupiniai (jei neturite kombaino, šį procesą galite atlikti ir rankomis, trindami miltus ir sviestą pirštų galiukais).
2. Perkelkite gautus trupinius į dubenį, supilkite trynį ir vandenį ir suminkykite nedidelį tešlos rutulį. Apsukite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
3. Paruoškite įdaro užpilą. Paplakite šluotele kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite maltus migdolus. Atidėkite.
4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus ir klokite kartu su popieriumi ant kepimo formos dugno. Tik įsitikinkite, kad iškočiojote tiek, kad gautumėte maždaug 4 cm aukščio kraštelius.
5. Subadykite tešlos pagrindą šakute ir dėkite į šaldytuvą 15 min.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba iki 160 laipsnių, jei naudojate režimą su „vėjeliu“). Kai orkaitė įkais, dėkite kepimo formą su pagrindu ir kepkite apie 15 min. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.
7. Ratu iš kraštų sudėliokite abrikosų puseles (žinoma, be kauliukų), o per vidurį – supjaustytus rabarbarų stiebus. Ant viršaus pilkite pasigamintą įdaro užpilą. Pabarstykite viršų trupučiu rudojo cukraus ir dėkite į orkaitę kepti – tam prireiks 30–35 min.
8. Leiskite kiek atvėsti prieš perkeliant į lėkštę. Patiekite šiltą arba jau atvėsusį.