Ingredientai
- Rudasis cukrus 70 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė
- Migdolai 140 g
- Miltai 47 g arba 1/3 puodelio
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.
2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaišykite į kiaušinio ir cukraus plakinį.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų mišinį ir sumaišykite iki vientisos tirštos masės. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 20 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
4. Iš paruoštos tešlos šiek tiek vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, kad pasidengtų iš visų pusių. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtų kepimo skardų, palikdami tarp rutuliukų apie 5 cm tarpus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pamatysite, kaip kepdami sausainėliai gražiai išsipūs, o cukraus pudros apvalkalas sutrūkinės. Iškepusius sausainius kelias minutes atvėsinkite kepimo skardose, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 20–25 mažus migdolinius sausainėlius.
Skaitykite plačiau: Ruošiame savaitgalio desertą:migdoliniai sausainiai