Ingredientai
- Migdolai 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Cukrus 100 g
- Rudasis cukrus 50 g
- Cinamonas 6 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Migdolų riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išdžiovinkite. Mažomis dalimis sumalkite riešutus kavamale, kad gautumėte migdolų miltus.
2. Kiaušinių baltymus suplakite su dviem šaukštais cukraus, įberkite žiupsnelį druskos. Toliau plakdama pamažu įmaišykite rudąjį cukrų. Turėtumėte gauti grietinės tirštumo masę. Atsargiai įmaišykite migdolų miltus ir cinamoną.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlą ant popieriaus, formuokite 3–4 cm skersmens blynelius, palikite tarp jų tarpus. Ant kiekvieno blynelio uždėkite po migdolo riešutą.
4. Kepkite migdolinius sausainius 160°С temperatūros orkaitėje 10–15 min. Sausainukai turi pasipūsti ir įgauti rusvą atspalvį.
Kulinaro patarimas. Paruoškite tirštą kremą iš sviesto, cukraus ir kakavos. Patepkite kremu vieno sausainio apačią, sulipdykite su kitu sausainiu. Kremą galima pakeisti tirpintu šokoladu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita