Ingredientai
- Migdolų miltai 1 st.
- Cukrus 0,25 st.
- Miltai 0,25 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 3 vnt. kambario temperatūros
- Sviestas 60 g tirpinto ir atvėsinto
- Figos 8 vnt. šviežios
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą lengvai patepkite riebalais.
2. Dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus: migdolų miltus, cukrų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite sviestą.
4. Supilkite sausuosius ingredientus į kiaušinių-sviesto plakinį ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą.
5. Figas nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite jų kotelius. Perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Puseles šiek tiek įspauskite į tešlą. Užbarstykite šaukštą cukraus.
6. Kepkite apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pageltonuos. Atvėsinkite.