Ingredientai
- Sviestas 25 g
- Cukrus 80 g
- Miltai 10 g
- Grietinėlė 70 ml 35 proc. riebumo
- Migdolai 150 g drožlių
- Sezamo sėklos 50 g baltųjų ir juodųjų sezamų
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa.
2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir sezamus, trumpai pakaitinkite, nesiliaukite maišyti.
3. Nukaiskite puodą ir palikite masę šiek tiek atvėsti.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite po šaukštą florentinų masės, suformuokite plonus blynelius.
5. Pašaukite skardą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite maždaug 15 min. Stebėkite, kad nesudegtų.
6. Palikite atvėsti. Po to mentele atskirkite florentinus nuo popieriaus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų