Ingredientai
- Migdolai 30 g ir 2 valg. š. maltų
- Sviestas 100 g ir gabalėlis formai patepti
- Miltai 180 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Migdolų likeris arba brendis 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite odeles.
2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Išsukite sviestą su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius ir migdolų likerį.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliniais, suberkite į kiaušinių ir sviesto mišinį, gerai išmaišykite.
4. Atskirai iki standžių putų suplakite baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Kekso formelę patepkite sviestu, pabarstykite maltais migdolais, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, ant viršaus išdėliokite migdolus.
6. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30–40 min., patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė. Išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti. Tiekite pyragą vieną, su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita