Ingredientai
- Migdolai 200 g ir dar 50-100 g migdolų plokštelių
- Cukrus 200 g
- Vanduo 100 ml
- Kakava 2 arbat. š. miltelių
- Kiaušiniai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutes. Tada perplauti šaltu vandeniu. Pašalinti luobeles ir lengvai padžiovinti orkaitėje arba keptuvėje.
2. Paruoštus migdolus sutrinti elektriniu trintuvu.
3. Cukrų sumaišyti su vandeniu ir išvirti karamelę. Virti apie 10 minučių. Ar karamelė jau paruošta, galima patikrinti: įlašinti karamelės lašą į šaltą vandenį ir po kelių sekundžių jis turi minkštai ritinėtis tarp pirštų.
4. Į paruoštą karamelę sudėti smulkintus riešutus ir masę dar pakaitinti apie 1 minutę nuolat maišant.
5. Nukaisti ir suberti kakavos miltelius. Maišant po vieną sudėti kiaušinius. Toliau maišant masę virti ant nedidelės kaitros, kol ji atlips nuo sienelių ir sulips į rutulį. Palikti truputį atvėsti, kad būtų galima imti į rankas.
6. Iš masės suformuoti rutuliukus ir juos apvolioti migdolų drožlėse. Atvėsinti šaldytuve.