Ingredientai
- Vištiena 1 kg viščiukas
- Sultys 1 st. 3/4 apelsinų
- Vynas 1 st. 0,5 puodelio sauso balto
- Šalavijai 1 arbat. š. 0,5 sutrintų
- Druska 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
1. Nuo viščiuko nulupkite odą ir nupjaukite visus matomus riebalus. Supjaustykite taip: dvi šlaunelės, dvi blauzdelės, dvi krūtinėlės, kaklas ir nugarkaulis. Blauzdeles, kaklą ir nugarkaulį palikite sultiniui virti (galima dėti į šaldiklį).
2. Likusius keturis gabalėlius sudėkite į mikrobangų krosnelės indą, apibarstykite druska, šalavijais. Apipilkite sulčių ir vyno mišiniu, uždenkite plėvele ir kepkite didžiausiu galingumu 5 min. Paskui galingumą sumažinkite ir kepkite dar 15–20 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita