Ingredientai
- Paprikos 6 vnt. 3 - raudonos saldžiosios, 2 - žalios ir 1 - geltona
- Česnakai 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 1/4
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Petražolės 4 valg. š. susmulkintų lapelių
Kaip gaminti
1. Visas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, ankštis supjaustykite vienodo pločio juostelėmis.
2. Į maždaug 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą sudėkite raudonų paprikų juosteles, ant jų – likusias.
3. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite su aliejumi, prieskoniais.
4. Aliejaus mišiniu apliekite susluoksniuotas paprikas, indą uždenkite mikrobangų krosnelėms skirta plėvele.
5. Didžiausiu galingumu kepkite 8 min. Prieš patiekiant apibarstykite petražolių lapeliais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita