Ingredientai
- Pomidorai 800 g pjaustytų konservuotų
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Alyvuogės 2 valg. š. smulkiai supjaustytų juodųjų
- Česnakai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Česnakus sugrūskite, sudėkite į 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą, supilkite aliejų ir didžiausiu galingumu kaitinkite 1 min.
2. Indą išimkite, supilkite pomidorus su visu skysčiu, sudėkite alyvuoges, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir pipirais. Gerai išmaišykite ir vėl didžiausiu galingumu kaitinkite 3 min. Per tą laiką vieną kartą ištraukite ir pamaišykite.
3. Baklažaną nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įmaišykite į pomidorų masę. Indą uždenkite ir kaitinkite dar 3 min.
4. Karštu padažu apliekite pagal nurodymus ant pakuotės išvirtus makaronus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita