Ingredientai
- Veršiena 1,2 kg 4 nugarinės bifšteksai su kaulu (po 300–400 g)
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Džiūvėsiai 1 st. maltų, šviesios duonos
- Sviestas 200 g lydyto
- Druska 1 žiupsnelis smulkios; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų; arba pagal skonį
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė šviežio
- Citrinos 1 vnt. skiltelė
Kaip gaminti
1. Nemuškite ir neploninkite bifšteksų, nenupjaukite riebalų dalies, tačiau pirkdami įsitikinkite, kad nugarinės aukštis būtų vienodas – maždaug 2,5–3 cm.
2. Kiekvieną bifšteksą „išmaudykite“ miltuose.
3. Išplakite kiaušinius, pamerkite nugarinę, apverskite. Dėkite į lėkštę su duonos džiūvėsiais, gerai išvoliokite, kad neliktų sausų vietų.
4. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą maždaug iki 170 laipsnių. Dėkite mėsą ir kepkite. Kai taps aukso spalvos, apverskite. Sumažinkite ugnį ir dar kelias minutes pakepkite nevartydami.
5. Patiekite su rozmarino šakele arba keliomis šviežiomis sultenėmis.
6. Lėkštėje bifšteksus pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, išspauskite citriną.