Ingredientai
- Garbanotieji kopūstai 300 g
- Cukinijos 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Alyvų aliejus (ir 100 ml pesto padažui ) 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l
- Makaronai vamzdeliai 150 g „Ditali“ (trumpų storokų)
- Konservuotos baltosios pupelės (maža skardinė) 400 g
- Bazilikai 20 g pluoštas šviežių, pesto padažui
- Česnakai 1 skiltelės pesto padažui
- Kedro riešutai (pesto padažui) 1 valg. š.
- Sūris 15 g tarkuoto parmezano, pesto padažui
- Druska 1 žiupsnelis pesto padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pesto padažui
- Citrinos 1 vnt. truputis sulčių pesto padažui
Kaip gaminti
1. Bazilikus nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. Česnakus nulupkite, stambiai sukapokite ir maišikliu gerai sutrinkite su bazilikais, kedrų riešutais bei aliejumi, kad pasidarytų tiršta masė. Jei pesto padažas atrodo kiek per tirštas, įpilkite dar aliejaus. Įmaišykite parmezaną, pasūdykite, paskaninkite pipirais ir citrinų sultimis.
2. Kopūstų lapus nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Cukiniją nuplaukite, morkas nuskuskite ir viską supjaustykite griežinėliais. Daržoves nuolat maišant pakepinkite aliejuje. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 15 min. Įmaišykite makaronus ir virkite, kol makaronai suminkštės. Pupeles nusunkite, suberkite į sriubą ir pakaitinkite. Jei dar reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išpilstykite į dubenėlius.
3. Kiekvieną porciją pagal skonį pagardinkite pesto padažu.
Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų