Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt. dideli
- Bananai 1 vnt. labai gerai sunokęs (taškuotas)
- Riešutų sviestas 80 g labiausiai tinka anakardžių, bet tiks ir kitokių riešutų
- Agavų sirupas 10 g arba kitokio mėgstamo sirupo; bus saikingai saldu, tad jeigu norit saldžiau, padvigubinkit ir, atitinkamai. sumažinkit pieno
- Sojų pienas 80 ml arba kitokio augalinio pieno, tik jei naudosit saldesnį, dėkit mažiau kito saldiklio
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. galima ir nedėti
- Speltų miltai 40 g pilno grūdo
- Avižų miltai 40 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Jei odelė nestora, nereikia jų lupti – bus maistingiau, o ir žarnynui taip įdomiau gyventi. Kubelius suberti tiesiai į aliejumi šiek tiek pateptą kepimo skardą, pabarstyti cinamonu.
2. Dubenyje gerai sutrinti bananą. Sumaišyti jį su riešutų sviestu iki vientisos masės, tuomet supilti sojų pieną, agavų sirupą ir dar kartą išmaišyti iki vientisumo.
3. Į masę suberti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Gerai viską išmaišyti – turėtų išeiti skystoka, bet tąsi tešla.
4. Tešlą tolygiai paskleisti ant obuolių. Pašauti orkaitėn ir kepti, kol iškeps. Mūsų senutėj dujinėj kepa apie 45 min. – padorioj elektrinėj turėtų iškepti greičiau.
5. Pjaustyti pravėsusį, kad obuoliai spėtų sustandėti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai