Ingredientai
- Cukrus 700 g
- Sviestas 75 g
- Pienas 200 ml
- Sutirštintas pienas 200 g nesaldintas
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės.
3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos išplakite sirupą. Mišinį supilkite į augaliniu aliejumi pateptą formą ir palikite vėsti.
4. Kai masė sustings, supjaustykite ją kubeliais. Saldainius galite suvynioti į specialius popieriukus arba sudėti į popierines formeles.
Šis saldumynas (angl. fudge) sukurtas visiškai netikėtai. Pasakojama, kad konditeris gamino tąsų irisą, bet suklydęs išrado naują saldėsį. Minkštas cukrinis saldainis, tirpstantis burnoje, išties primena klasikinių „Karvutės“ saldainių skonį. Minkšta pieno karamelė gaminama iš cukraus ir pieno arba grietinėlės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita