Ingredientai
- Miltai 440 g
- Soda 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 3 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Gvazdikėliai 0,5 arbat. š. maltų
- Aliejus 225 ml augalinio bekvapio
- Kvapnieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Medus 340 g jei kietas, ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros
- Cukrus 250 g
- Rudasis cukrus 80 g
- Kiaušiniai 3 vnt. kambario temperatūros
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kava 200 ml arba stiprios juodosios arbatos
- Apelsinų sultys 120 ml šviežiai spaustų
- Viskis 60 ml nebūtinai
- Migdolai 50 g plokštelių; nebūtinai
Kaip gaminti
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 2 pailgoms kekso formoms.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Į mišinio centrą supilkite aliejų, ištirpintą medų, abiejų rūšių cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą, kavą ar arbatą, sultis ir viskį (jei naudojate).
3. Mentele ar plakimo šluotele labai gerai išmaišykite visus ingredientus, stebėkite, ar neliko sausų sudėtinių dalių, ar dalis jų neprilipo prie dugno.
4. Supilkite gautą mišinį į kepimo formas, viršų apibarstykite migdolais (jei naudojate). Kepkite 45–55 min., ar iškepė, patikrinsite lengvai spustelėję viršų – jei jis primena kempinę, šokteli atgal, galima traukti iš orkaitės.
5. Leiskite kiek pravėsti ir išimkite iš kepimo formų.