Ingredientai
- Miltai 225 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 225 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilės pupelių pasta 1 arbat. š.
- Sviestas 150 g ištirpinto
- Rabarbarai 350 g nuluptų, supjaustytų gabaliukais
- Abrikosų uogienė 2 valg. š. paviršiui aptepti
- Vanduo 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.
2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.
3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.
5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.
Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis