Ingredientai
- Rabarbarai 500 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 1 st. nerafinuoto cukranendrių; ir dar 1 šaukštas trupiniams
- Kukurūzų miltai 0,3 st.
- Ryžių miltai 0,3 st.
- Krakmolas 0,3 st.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Avižiniai dribsniai 4 valg. š. trupiniams
- Migdolų miltai 1 valg. š. trupiniams
- Cinamonas 1 arbat. š. trupiniams
- Sviestas 2 valg. š. lydyto; trupiniams
Kaip gaminti
1. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite lydytu sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių karščio.
2. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Tada į masę suberkite trijų rūšių miltus, įlašinkite vanilės esencijos ir išmaišykite. Į tešlą galiausiai suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite ir pilkite į paruoštą kepimo formą.
4. Iš visų trupiniams skirtų ingredientų rankomis paruoškite birius trupinius. Jais apibarstykite pyrago viršų. Pašaukite kepti į orkaitę 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas, nebeaplipęs tešla.
5. Iškepusį pyragą palikte ant grotelių visiškai ataušti. Vietoj cukraus pudros pyragą apibarstykite smulkai maltais kokosų drožlių milteliais ir pjaustykite.