Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kakava 1,5 valg. š.
- Medus 200 g
- Sviestas 125 g
- Meduolių prieskoniai 2 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Soda 1,5 arbat. š.
- Cukrus 0,5 puodelis
- Kiaušinių tryniai 4 vnt.
- Kiaušinio baltymas 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Dieną prieš kepant meduolius išsijokite miltus ir kakavą, sumaišykite juos dideliame dubenyje.
2. Sumaišykite grietinėlę su soda, palikite keletui minučių. Medų išvirkite su meduolių prieskoniais, nukelkite nuo ugnies ir įdėkite į gautą masę sviesto. Maišykite, kol visiškai ištirps.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu pridėkite cukraus ir supilkite trynius.
4. Į miltus su kakava įmaišykite išplaktus kiaušinius, medų su prieskoniais, grietinėlę su soda, gerai viską išmaišykite. Paruošta tešla bus minkštoka, tad ją suvyniokite į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
5. Meduolių kepimo dieną išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite ją į 3–4 mažesnes dalis. Tešlą iškočiokite po gabalėlį (likusią dalį laikydami šaldytuve), iš formos išpjaustykite bet kokias meduolių formas. Orkaitėje kepiniai išsipučia, todėl geriau iškočiokite tešlą kuo ploniau.
6. Kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą su suformuotais meduoliais dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 5–7 minutes (didesniems kepinukams gali prireikti ir 10 minučių).
7. Šie meduoliai yra minkšti ir purūs vos tik iškepę, o laikydami juos sandariame inde galėsite tuo minkštumu mėgautis ir ilgiau.