Ingredientai
- Rabarbarai 3 vnt. lapkočiai
- Sviestas 100 g
- Cukrus 50 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 280 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 80 g
- Aliejus 50 ml vynuogių kauliukų
- Sultys 80 ml apelsinų
- Jogurtas 100 g
- Apelsinai 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų žievelių
Kaip gaminti
- Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita