Ingredientai
- Sviestas 100 g tešlai (ir dar 1 valg. šaukšt. tirpinto viršui)
- Medus 180 ml tešlai
- Miltai 250 g tešlai
- Migdolų miltai 100 g tešlai
- Cukraus pudra 2 valg. š. viršui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Juodasis šokoladas 150 g glajui
- Kokosų aliejus 2 valg. š. glajui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė (tinka ir apelsinas); tešlai
- Cinamonas 1 arbat. š. tešlai
- Imbieras 0,5 arbat. š. malto; tešlai
- Kardamonas 0,5 arbat. š. malto; tešlai
- Muskatas 0,3 arbat. š. malto; tešlai
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. smulkiai maltų; tešlai
Kaip gaminti
1. Nedideliame inde pakaitinkite medų ir sviestą, kol ištirps, pamaišykite, neleiskite užvirti.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir nutarkuotą citrinos (ar apelsino) žievelę.
3. Supilkite skystąją masę į sausus ingredientus ir sumaišykite tešlą, ji bus gana minkšta. Apdenkite maistine plėvele ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
4. Iš atšalusios tešlos formuokite maždaug 2,5–3 cm skersmens rutuliukus, kiek paspausdami dėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 min. Iškepusiems leiskite visiškai atvėsti (geriausiai – ant grotelių).
6. Pasigaminkite glajų: į nedidelį metalinį puodelį ar dubenėlį sulaužykite šokoladą, pakaitinkite virš garų ar įstatę į puodą su karštu vandeniu. Kai ištirps, supilkite aliejų, išmaišykite.
7. Dekoruokite meduolius: kiekvieną jų plokščiąja puse pamerkite į šokolado glajų, tuomet leiskite glajui sustingti paguldę sausainį dugnu į viršų. Viršaus papuošimui tiesiog aptepkite viršutinę meduolių pusę plonyčiu tirpinto sviesto sluoksneliu ir gausiai pabarstykite cukraus pudra.