Ingredientai
- Datulės 6 vnt. minkštos
- Riešutų sviestas 0,3 puodelis
- Augalinis pienas 0,25 arbat. š.
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
- Vanduo 6 valg. š. šilto
- Žirnių miltai 3 valg. š.
- Kokosų miltai 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Šokoladas 1 arbat. š. gabaliukų (arba riešutų, džiovintų vaisių, uogų)
Kaip gaminti
1. Datules, riešutų sviestą ir augalinį pieną kombainu sumalame iki vientisos masės.
2. Linų sėmenis išbrinkiname vandenyje.
3. Į elektrinį kombainą sudedame visus likusius ingredientus (išskyrus šokoladą) ir viską sumalame. Tuomet šaukštu įmaišome šokolado gabaliukus.
4. Drėgnomis rankomis formuojame sausainius – padarome rutuliuką, dedame jį ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir paspaudžiame suformuodami sausainį. Ant viršaus dar galima įspausti papildomai po keletą gabaliukų šokolado, pabarstyti jūros druska.
5. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus) 10-12 min., kol sausainiai paruduoja.
6. Išimame iš orkaitės paliekame atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai