Ingredientai
- Mocarelos sūris 200 g būtų idealu, jei naudotumėt mocarela di bufala
- Šparagai 7 vnt.
- Bazilikai 20 g šviežio
- Meškiniai česnakai 15 g šviežių
- Mėtos 15 g šviežių
- Apelsinai 1 vnt.
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Čiabata 1 vnt. nedidelis kepaliukas
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Griliaus keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite iš abiejų pusių riekelėmis supjaustytą ciabatą.
2. Smulkiai susmulkinkite mėtas, meškinius česnakus ir bazilikus. Juos dėkite į lėkštę (užpildykite pusę lėkštės). Kubeliais supjaustykite mocarelą ir dėkite į kitą lėkštės pusę. Ant lėkštėje esančių produktų užbarstykite šiek tiek druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, užtarkuokite apelsino žievelės.
3. Į švarų dubenėlį išspauskite 2 šaukštus apelsino sulčių, tiek pat citrinos sulčių ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
4. Švariai nuplautus ir nusausintus šparagus perlaužkite ir nulūžusią apatinę dalį išmeskite (arba panaudokite verdant sultinį).
5. Liko sukonstruoti brusketą, tik tai reikia daryti prieš pat patiekiant.
6. Įkaitinkite griliaus keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir 2 minutes kepkite šparagus, išspauskite likusio apelsino sultis, pakratykite šparagus keptuvėje, pabarstykite šiek tiek druskos, dar 1 minutė ir šparagai paruošti.
7. Ant ciabatos klokite sluoksnį susmulkintų prieskoninių žolelių. Patogiausia tai iš karto padaryti su visomis riekelėmis. Tada dėkite moracelos kubelius ir galiausiai papuoškite šparagu. Valgykite iš karto, nes jei ilgai laikysite, ciabata praras savo traškumą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis