4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais
Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais / FeedMySister nuotr.
Skaitysiu vėliau

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Griliaus keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite iš abiejų pusių riekelėmis supjaustytą ciabatą.

2. Smulkiai susmulkinkite mėtas, meškinius česnakus ir bazilikus. Juos dėkite į lėkštę (užpildykite pusę lėkštės). Kubeliais supjaustykite mocarelą ir dėkite į kitą lėkštės pusę. Ant lėkštėje esančių produktų užbarstykite šiek tiek druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, užtarkuokite apelsino žievelės.

3. Į švarų dubenėlį išspauskite 2 šaukštus apelsino sulčių, tiek pat citrinos sulčių ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.

4. Švariai nuplautus ir nusausintus šparagus perlaužkite ir nulūžusią apatinę dalį išmeskite (arba panaudokite verdant sultinį).

5. Liko sukonstruoti brusketą, tik tai reikia daryti prieš pat patiekiant.

6. Įkaitinkite griliaus keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir 2 minutes kepkite šparagus, išspauskite likusio apelsino sultis, pakratykite šparagus keptuvėje, pabarstykite šiek tiek druskos, dar 1 minutė ir šparagai paruošti.

7. Ant ciabatos klokite sluoksnį susmulkintų prieskoninių žolelių. Patogiausia tai iš karto padaryti su visomis riekelėmis. Tada dėkite moracelos kubelius ir galiausiai papuoškite šparagu. Valgykite iš karto, nes jei ilgai laikysite, ciabata praras savo traškumą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.