Ingredientai
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. aliejuje
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Špinatai 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Mocarelos sūris 1 vnt. rutuliukas
- Bazilikai 1 sauja maža saujelė šviežių
- Grietinėlė 5 valg. š. neriebios
- Parmezano sūris 1 sauja nedidelė, tarkuoto
Kaip gaminti
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir sudėkite juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, įspauskite česnako skilteles. Pakepinkite minutę kitą, kol pakvips. Sudėkite špinatų lapelius ir kepkite, kol šie sukris.
- Dėkite į keptuvę gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį ir laukite, kol pradės tirpti, galite šliūkštelėti šiek tiek grietinėlės, kad padažas būtų skystesnis, įberkite druskos, pipirų.
- Nuimkite keptuvę nuo viryklės, supilkite išvirtus virtinėlius ir išmaišykite. Patiekę dar pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu.