Ingredientai
- Pomidorai 2 vnt. dideli, sultingi, gerai prinokę
- Mocarelos sūris 2 riekės šviežios mocarelos sūryme
- Bazilikai 20 g saujelė šviežių lapelių ir pagal skonį džiovintų bazilikų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - užpilui
- Pesto padažas su bazilikais (užpilui) 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - užpilui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinėliais kaip ir pomidorus.
3. Didelėje lėkštėje kaip bokštelį pakaitomis sluoksniuokite pomidorų ir mocarelos griežinėlius, vis įkišdama nuplautų ir nusausintų bazilikų lapelių.
4. Paruoškite užpilą: visas užpilo dalis gerai sumaišykite tarpusavyje ir juo apšlakstykite pomidorų ir mocarelos bokštelius.
Kulinaro patarimas. Mocarelos ir pomidorų užkandėles galima gardinti kaparėliais, raudonėliais, kapotais krapais, petražolėmis, pistacijomis.
Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų