Ingredientai
- Greipfrutai 1 vnt. raudonas
- Mocarelos sūris 2 vnt. gabalėliai
- Pistacijos 1 st. sauja
- Alyvuogių aliejus 100 ml tyro pagal skonį ir 3 valg. š. - marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Prieskoniniai žalumynai 4 arbat. š. po žiupsnelį šviežių kapotų čiobrelių, raudonėlių, bazilikų - marinatui
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis - marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Cukrus 1 žiupsnelis marinatui
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių - marinatui
Kaip gaminti
1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.
2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Marinatą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir 3 val. laikykite šaldytuve.
4. Greipfrutą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pistacijas paskrudinkite. Mocarelos gabalėlius supjaustykite griežinėliais. Į dubenėlius sluoksniuokite po kelis greipfrutų ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pilkite alyvuogių aliejaus, berkite pistacijų.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant sūrio marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita