Ingredientai
- Vištienos sultinys 600 ml
- Šoninė: (liesa) 25 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės
- Duona 4 riekės juodos grūdėtosios
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių, smulkintų
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, griežinėliais supjaustytus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką, plonais žiedais supjaustytą svogūną, suberkite čiobrelius ir kepinkite, kol šoninės griežinėliai gražiai apskrus.
2. Nuo duonos nupjaukite plutą, minkštimą sutrupinkite į puodą. Pagardinkite malta saldžiąja paprika, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite10 min. retkarčiais pamaišydami. Sriuba išvirusi, kai duonos gabalėliai išsileidžia ir skystis sutirštėja.
3. Prieš nukeldami nuo ugnies pagardinkite pipirais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita