Ingredientai
- Kiauliena 3 kg mentės
- Kiaulės karka: 1 kg
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Laurų lapai 4 vnt.
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite. Mentę supjaustykite stambokai.
- Nuo karkos nuimkite mėsą, kaulą padėkite į puodą ant dugno, sumeskite supjaustytą mentę, karkos mėsą, įberkite druskos, pipirų, laurų lapelių, įpilkite vandens tik tiek, kad vos apsemtų, ir virkite ant mažos ugnies apie tris valandas. Jei turite greitpuodį, virkite apie pusantros valandos.
- Kaulą išgriebkite, konservus sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita