Ingredientai
- Sviestas 150 g kambario temperatūros
- Miltai 250 g
- Cukrus 170 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Migdolai 40 g malti
- Avietės 300 g šviežios
- Mėlynės 300 g šviežios
- Serbentai 200 g juodieji
- Likeris 3 valg. š. juodųjų serbentų
- Pudingas 30 g vanilinio pudingo miltelių
- Pienas 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su miltais, 50 g cukraus ir trupučiu druskos. Maišydami mediniu šaukštu, įpilkite 5–6 šaukštus vandens. Elektriniu plaktuvu išsukite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite nedidelius rutulius, suvyniokite į foliją ir valandą laikykite šaldytuve.
2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite apskritus lakštus, vidurį pabarstykite maltais migdolais.
3. Uogas sumaišykite su 100 g cukraus, juodųjų serbentų likeriu ir pudingo milteliais. Po 20 minučių nuvarvinkite.
4. Ant lakštų uždėkite po kelis šaukštus uogų masės (paliekant maždaug po 4 cm iš kraštų). Tešlos kraštus užlankstykite, patepkite pienu, pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes. Iškepusius pyragaičius galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“