Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š.
- Moliūgai 400 g
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Vištienos sultinys 600 ml
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
- Moliūgo sėklos 50 g
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto riešuto
- Moliūgų aliejus: 2 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite gabalėliais supjaustytus moliūgą, bulves, morką, svogūną ir nuolat maišydami kepinkite 5 minutes. Supilkite sultinį, uždenkite ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Į sriubą įmaišykite citrinos sultis ir sutrinkite. Pagardinkite muskato riešutu, pipirais (galima – druska, malta aitriąja paprika).
3. Patiekite apšlaksčius moliūgų sėklų aliejumi, apibarsčius keptuvėje arba orkaitėje skrudintomis moliūgų sėklomis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė