„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Moliūginiai zefyrai

Moliūgų zefyrai
Moliūgų zefyrai / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pasiruoškite kvadratinį indą (pvz., kepimo skardą, tarkime, 20x20 cm dydžio): ištepkite ją augaliniu aliejumi, tada išklokite pergamentiniu popieriumi ir tą popierių taip pat ištepkite aliejumi.

2. Nedideliame puode sumaišykite baltą ir rudąjį cukrų, sirupą, vandenį ir druską. Užkaiskite. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, ir laikas nuo laiko pamaišant virkite, kol sirupas bus 116C karštumo.

3. Kol sirupas verda, karščiui atspariame inde (tai gali būti ir virtuvinio kombaino indas, jei jis ne plastikinis) paskleiskite trintus moliūgus, pabarstykite juos želatina ir visais prieskoniais. Uždėkite šluotelę, skirtą plakti baltymams.

4. Kai tik sirupas pasieks 116C, nuimkite nuo ugnies, įjunkite plakiklį, nustatykite lėčiausią greitį ir plakant pamažu plona srovele pilkite cukraus masę, lesidami sirupui bėgti ne ant besisukančios šluotelės, bet indo krašteliu. Kai tik supilsite visą karštą sirupą, padidinkite plakiklio apsukas iki didžiausių ir plakite visą masę kelias minutes, arba tol, kol ji taps balkšva, tiršta, žvilganti ir puri.

 

5. Būkite pasiruošę silikono mentelę, nes reikės dirbti labai greitai! Nuimkite plakimo indą nuo mikserio ir supilkite visą zefyrų masę į paruoštą indą. Išlyginkite paviršių. Padėkite vėsiai sustingti, mažiausiai porai valandų, bet geriausia – pernakt.

6. Sustingusios zefyrų masės paviršių pabarstykite per sietelį sumaišytu cukraus pudros ir krakmolo mišiniu (santykis – 50/50). Skardelę su šia mase apverskite ant darbastalio (kad pabarstyta pusė atsidurtų ant darbastalio), nuplėškite pergamento lakštą ir gausiai pabarstykite cukraus bei krakmolo mišiniu kitą pusę – taip užtikrinsite, kad zefyrai nesulips supjausčius.

Supjaustykite masę norimo dydžio kvadratėliais ir išvoliokite kiekvieną zefyriuką cukraus pudros ir krakmolo mišinyje. Pjaustyti gana patogu picai skirtu ratuku, arba, kad peilis pjaustant neliptų, jį galima patepti aliejumi ir pabarstyti cukraus pudros ir krakmolo mišiniu.

7. Laikykite zefyriukus sandariai uždarytame inde, iki 1 mėnesio.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.