Ingredientai
- Sausainiai 360 g „Gaidelis“
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Krakmolas 50 g
- Varškė 400 g
- Auksaspalvis sirupas 2 valg. š.
- Sviestas 200 g
- Moliūgai 500 g
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Vanilė 1 arbat. š. keli lašai vanilės esencijos
Kaip gaminti
1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus.
2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos masės.
3. Moliūgą apkepkite orkaitėje, kol pasidarys minkštas ir sutrinkite iki tyrės. Į moliūgo masę įmaišykite ciberžolę, sukrėskite į varškės masę, dėkite krakmolą ir viską išsukite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite ant sausainių.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus!
Autorės nuotr./Moliūginis pyragas |
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Judita Leonavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita