Ingredientai
- Miltai 320 g kvietiniai
- Sviestas 200 g
- Sirupas 5 valg. š. svarainių ir 80 g - slyvų mirkymui
- Moliūgai 1 l kepti ir sutrinti į tyrę
- Grietinė 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Krakmolas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Grietinėlė 200 g
- Želė cukrus „Multi“: 40 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. 1,5
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 valg. š.
- Džiovintos slyvos 150 g kokybiškos
Kaip gaminti
- Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe.
- Moliūgų masę sumaišykite su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, milteliniu cukrumi (4 šaukštai), keliais šaukštais citrinų sulčių.
- Išplaktus kiaušinius sumaišykite su grietine, krakmolu ir supilkite į moliūginę masę ir gerai permaišykite.
- Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėkite skardą su atšaldyta išklota tešla.
- Ištraukite pyrago pagrindą, greitai išdėliokite slyvas ir supilkite moliūginį kremą. Kepkite dar apie 40 min. – turi visas pyragas iškilti.
- Ištrauktą iš orkaitės pyragą atvėsinkite. Jis sukrinta, ir tai normalu.
- Ant dar kiek šilto pyrago supilkite panna cottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus. Atšaldykite.
- Autorė pyrago kraštus dar aptepė glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų miltelinio cukraus ir citrinų sulčių. Galima papuošti vaisiais.
Receptą atsiuntė Regina R.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita