Ingredientai
- Miltai 100 g šokoladinei masei
- Brendis (arba truputis viskio, bet nebūtina - šokoladinei masei): 1 arbat. š.
- Kakava 2 valg. š. šokoladinei masei
- Moliūgai 250 g maždaug 250-300 g moliūgo arba 1 stiklinė sutrinto - moliūgų masei
- Sūris 220 g natūralus kreminis sūris - moliūgų masei
- Rudasis cukrus 9 valg. š. 6 valg. š. moliūgų ir 3 valg. š. šokoladinei masei
- Cinamonas 5 g moliūgų masei
- Muskatas 1 žiupsnelis 1/4 šaukštelio malto - moliūgų masei
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis malti - moliūgų masei
- Pipirai 1 žiupsnelis malti, kvapieji - moliūgų masei
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. arba šaukštelis vanilės ekstrakto - moliūgų masei
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 moliūgų ir 2 šokoladinei masei
- Sviestas 85 g šokoladinei masei
- Juodasis šokoladas 110 g arba pieniškas - šokoladinei masei
Kaip gaminti
1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės.
2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks 1 stiklinės (250 ml). Jei liks sutrinto moliūgo, įmaišykite truputį medaus ir suvalgykite dar šiltą – man labai skanu :) Orkaitės neišjunkite.
3. Kreminį sūrį sudėkite į dubenį ir išsukite plaktuvu. Plakdamos suberkite cukrų, prieskonius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite trintus moliūgus. Suplakite iki vientisos masės ir dubenį pastatykite į šaldytuvą.
4. 20×20 kepimo formos dugną ir kraštus padenkite kepimo popieriumi arba folija.
5. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišydamos ištirpinkite. Nukelkite nuo ugnies.
6. Plaktuvu įmaišykite cukrų, kiaušinius, miltus, kakavos miltelius ir alkoholį. Į kepimo formą supilkite maždaug 3/4 tešlos ir išlyginkite paviršių. Atsargiai užpilkite sūrio ir moliūgų masę. Po šaukštą vieną greta kitos sudėkite likusią šokoladinę masę ir stalo peiliu išraižykite paviršių.
7. Pašaukite į orkaitę maždaug 40-45 minutėms, kol sūrio masė gražiai išsipūs ir sutvirtės. Neišsigąskite, jei viršutinis sluoksnis atrodys kiek netvirtas – jis sustings vėsdamas.
8. Pyragą palikite atvėsti formoje, o tada dėkite sustingti ir visiškai atšaldykite šaldytuve – kaip ir dauguma sūrio pyragų, šis taip pat mėgsta šaltį, be to, bus gerokai paprasčiau pjaustyti.
P. S. Šokoladainio tešlai naudojau avinžirnių miltus perpus su kvietiniais miltais – labai patiko, žirniškumo nebuvo justi :)
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita