Ingredientai
- Moliūgai 500 g be sėklų, tačiau su žieve
- Sausainiai 200 g trapių sviestinių, labai tinka imbieriniai; pagrindui
- Sviestas 50 g ištirpinto; pagrindui
- Rudasis cukrus 100 g sūrio sluoksniui
- Kiaušiniai 3 vnt. sūrio sluoksniui
- Cinamonas 0,25 arbat. š. sūrio sluoksniui
- Maskarponės sūris 400 g sūrio sluoksniui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. sūrio sluoksniui
- Pasukos 150 g sūrio sluoksniui
- Moliūgo sėklos 2 valg. š. pakepintų; sūrio sluoksniui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite moliūgo gabalą žieve į apačią, įpilkite truputį vandens ir kepkite 30–40 min., kol minkštimas bus iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti, o tada išskobkite jį šaukštu ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.
2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius, o tada sumaišykite šiuos trupinius su tirpintu sviestu. Gauta mase kruopščiai išklokite sūrio pyragui skirtos formos (20–22 cm skersmens, nuimamais kraštais) dugną, kad neliktų jokių plyšelių.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinius, pilkite pasukas, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, gerai išmaišykite.
4. Gautą masę sudėkite ant trupintų sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.
5. Dėkite kepimo formą su pyragu į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol viršus bus sutvirtėjęs ir švelniai rusvas.
6. Leiskite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite moliūgų sėklomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis