Ingredientai
- Sausainiai 360 g „Selga“ arba „Gaidelis“
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Krakmolas 50 g
- Varškė 400 g
- Maskarponės sūris 150 g
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 200 g
- Moliūgai 500 g tarkuoto
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Avietės 50 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Varškę išmaišykite su maskarponės sūriu, varške, krakmolu ir sumaišykite su kiaušinių mase.
4. Smulkiai tarkuotą moliūgą maišant pavirkite apie 10 min.
5. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su likusia mase. Suverskite ant sausainių.
6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min.
7. Valgykite gerai atšaldytą. Galima papuošti avietėmis ar kitomis uogomis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė