Ingredientai
- Moliūgai 500 g tarkuoto
- Sviestas 150 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Krakmolas 50 g
- Kreminė varškė 500 g
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml riebios
- Sausainiai 360 g paprastų baltų
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi.
3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek paplakta grietinėle, krakmolu ir sumaišykite su kiaušinių mase.
4. Smulkiai tarkuotą moliūgą pavirkite maišanti apie 10 min. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su varškės mase. Suverskite ant sausainių.
5. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 45 min. Valgykite gerai atšaldytą.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita