Ingredientai
- Varškė 500 g
- Moliūgai 800 g tyrės
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 200 g
- Cukrus 150 g
- Grietinė 100 g riebios
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Romas 2 arbat. š.
- Vanduo 4 arbat. š. rožių
- Soda 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
- Bruknės: 2 sauja
Kaip gaminti
- Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
- Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
- Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
- Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.
Receptą atsiuntė Edita A.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita