Ingredientai
- Moliūgai 200 g 200 ml keptų moliūgų tyrės
- Kefyras 50 ml
- Aliejus 100 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 240 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai grūstų
- Cukrus 1 valg. š.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Sūris 100 g tarkuoto kietojo
- Moliūgo sėklos 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
- Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite.
- Skystą masę sukrėskite į sausus produktus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite sūrį.
- Tešlą supilkite į formeles, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
- Viršų apibarstykite druska arba sūriu.
- Kepkite 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita