Ingredientai
- Žuvis 1 kg filė (recepto autorė pasirinko šamą); jei esate alergiškas žuviai, tinka bet kokia mėsa (jei malta, galima daryti paplotėlius, jei ne – dėti tiesiog gabaliukais
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 5 vnt. 5–7
- Morkos 2 vnt. 2–3 didelės
- Moliūgai 1 kg tinka ir šaldytas
- Kefyras 200 ml ar rūgpienio (jei jam esate alergiškas, tiks ekologiška sojų grietinėlė „Sojade Cuisine“
- Kiaušiniai 2 vnt. jei vargina alergija, puikiai tiks kiaušinių pakaitalo mišinys „Be kiaušinių“, „Orgran“
- Sūris 100 g fermentinis (jei kamuoja alergija, galima tiesiog nenaudoti jo, nes ir taip skanu
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.
2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.
3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine tarka sutarkuotą moliūgą, morkas su česnakais (nepamirškite įberti pipirų, druskos pagal skonį).
4. Žuvį (mėsą) apkepkite keptuvėje.
5. Kepimo skardą šiek tiek pašlakstykite aliejumi, sudėkite virtų bulvių griežinėlius, juos padenkite puse visos moliūgo masės, tuomet vienodais atstumais išdėliokite žuvį (arba mėsą), tolygiai paskirstykite morkų sluoksnį ir likusią moliūgų dalį.
6. Kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru išplakite, tolygiai užpilkite ant viršaus, pabarstykite tarkuotą fermentinį sūrį, pipirus ir maždaug 5 min. šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę, kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.
P. S. Tokiais patalų sluoksniais galima dėti ne tik morkas, moliūgus, bulves, bet ir kitas daržoves: žiedinius kopūstus, brokolinius kopūstus, žaliuosius žirnelius, svogūnus ir kt. Tik atminkite, kad, prieš dedant į kepimo skardą, viskas turi būti jau patroškinta.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita