„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose
Moliūgo pataluose / Autorės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg filė (recepto autorė pasirinko šamą); jei esate alergiškas žuviai, tinka bet kokia mėsa (jei malta, galima daryti paplotėlius, jei ne – dėti tiesiog gabaliukais
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Bulvės 5 vnt. 5–7
  • Morkos 2 vnt. 2–3 didelės
  • Moliūgai 1 kg tinka ir šaldytas
  • Kefyras 200 ml ar rūgpienio (jei jam esate alergiškas, tiks ekologiška sojų grietinėlė „Sojade Cuisine“
  • Kiaušiniai 2 vnt. jei vargina alergija, puikiai tiks kiaušinių pakaitalo mišinys „Be kiaušinių“, „Orgran“
  • Sūris 100 g fermentinis (jei kamuoja alergija, galima tiesiog nenaudoti jo, nes ir taip skanu
  • Alyvuogių aliejus 50 ml
  • Miltai 2 valg. š.
  • Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
  • Druska 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.

2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.

3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine tarka sutarkuotą moliūgą, morkas su česnakais (nepamirškite įberti pipirų, druskos pagal skonį).

4. Žuvį (mėsą) apkepkite keptuvėje.

5. Kepimo skardą šiek tiek pašlakstykite aliejumi, sudėkite virtų bulvių griežinėlius, juos padenkite puse visos moliūgo masės, tuomet vienodais atstumais išdėliokite žuvį (arba mėsą), tolygiai paskirstykite morkų sluoksnį ir likusią moliūgų dalį.

6. Kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru išplakite, tolygiai užpilkite ant viršaus, pabarstykite tarkuotą fermentinį sūrį, pipirus ir maždaug 5 min. šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę, kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.

P. S. Tokiais patalų sluoksniais galima dėti ne tik morkas, moliūgus, bulves, bet ir kitas daržoves: žiedinius kopūstus, brokolinius kopūstus, žaliuosius žirnelius, svogūnus ir kt. Tik atminkite, kad, prieš dedant į kepimo skardą, viskas turi būti jau patroškinta.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.