Ingredientai
- Moliūgai 1 kg minkštimo
- Obuoliai 2 kg geriausia antaninių
- Apelsinai 3 vnt. 3 - 4
- Kardamonas 1 žiupsnelis malto
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nuplautus obuolius, apelsinus su žievelėmis ir moliūgų minkštimą supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi, apibarstykite prieskoniais ir palikite per naktį.
- Tuomet masę supilkite į puodą storu dugnu ir virkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir vėl kaitinkite iki užvirimo.
- Karštą džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Labai tinka prie sūrių, taip pat prie vištienos.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita