Ingredientai
- Moliūgų cukatos: 200 g
- Sezamo sėklos 100 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis
- Citrinos 1 vnt.
- Baltasis šokoladas: 150 g
Kaip gaminti
Aš pati prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Vietoj jų galima naudoti kitus geltonus džiovintus vaisius.
1. Džiovintus moliūgus ar kitus vaisius sumalkite mėsmale.
2. Įberkite 100 g sezamų sėklų, įtarkuokite gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinkite porą šaukštų citrinos sulčių, sudėkite vanilinį cukrų ir viską išmaišykite.
3. Iš gautos masės formuokite kukulius, juos pavoliokite ištirpintame šokolade, o po to likusiose sezamų sėklose. Palaikykite valandą šaltai.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita