Ingredientai
- Moliūgai 300 g 300 - 400
- Duona 8 riekės skrudinamosios
- Kiaušiniai 5 vnt. 3 - kiaušiniai ir 2 tryniai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 g 35 proc. riebumo, plakamosios
- Pienas 150 ml
- Cukrus 150 g 80 - tešlai ir 3 - 4 valg. š. - sirupui
- Cinamonas 2 arbat. š. 1 - tešlai ir 1 - sirupui
- Miltelinis cukrus 5 valg. š.
- Vanduo 1 st. sirupui
- Apelsinai 1 vnt. žievelių - sirupui
- Gvazdikėliai 2 vnt. sirupui
Kaip gaminti
1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite.
2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite.
3. Į kiekvieną riekę įvyniokite po 3–4 moliūgo gabalėlius ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.
4. Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė