Ingredientai
- Miltai 245 g 210 g tešlai ir 35 g viršui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 1 arbat. š. tešlai ir 1/4 arbat. š. viršui
- Cinamonas 1 valg. š. 1 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. viršui
- Muskatas 1 arbat. š. maltas
- Gvazdikėliai 2 g malti
- Imbieras 2 g maltas
- Moliūgai 240 g moliūgų tyrė
- Alyvuogių aliejus 125 ml
- Medus 170 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Graikiniai riešutai 50 g
- Avižiniai dribsniai 25 g
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Sviestas 60 g šaltas
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25 x 10 cm dydžio stačiakampį kepimo indą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą. Atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite moliūgų tyrę, alyvuogių aliejų, medų ir kiaušinius. Į plakinį suberkite miltus ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir dar kartą lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą.
- Paruoškite duonos viršui skirtus produktus. Dubenėlyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, rudąjį cukrų ir druską. Sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Trinkite tarp pirštų tol, kol gausite rupius trupinius ir neliks sausų miltų. Apibarstykite paruoštą mišinį tolygiai ant į kepimo indą supiltos tešlos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar duona iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Išjunkite orkaitę ir leiskite duonai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde. Tuomet atsargiai iš jo išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
- Pjaustykite riekelėmis ir patiekite vieną ar su kreminės varškės užtepėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita