Ingredientai
- Moliūgai 800 g be žievės, sutarkuoto burokine tarka
- Bulvės 600 g nuskustų, sutarkuotų burokine tarka
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skon 5
- Moliūgo sėklos 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 0,5 st. kepimui
- Grietinė 4 valg. š. arba graikiško jogurto; patiekimui
- Rūkyta lašiša 100 g patiekimui (nebūtinai)
Kaip gaminti
Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.
1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.
2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.
4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės