Ingredientai
- Kriaušės 6 vnt.
- Moliūgai 300 g
- Cukrus 1 st.
- Miltai 1 st.
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius.
3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite ir išmaišykite kartu su sviesto, cukraus, miltų ir kepimo miltelių mase.
4. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis ir kartu su moliūgais ir kriaušėmis sudėkite į gautą masę.
5. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita